Ugrás a tartalomra

Orbán: Európa külső határai legyenek zárva, a belsők pedig nyitottak

2017.10.18
17:01
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belső határai pedig továbbra is nyitottak - mondta Orbán Viktor a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát megnyitó beszédében.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, a régióban élők tisztában vannak a Duna-völgy geostratégiai jelentőségével, hiszen az Európában helyet foglalni akarók mindig ezen az útvonalon keresztül jöttek föl, Magyarország pedig az utolsó védvonal volt a Nyugat felé. Ma is létezik egy olyan elképzelés, egy tervszerűen végrehajtott akció, amely arra irányul, hogy kevert társadalmakat hozzanak létre Európában, aminek legnagyobb kárvallottjai a Duna-völgyi népek lennének, de nem hagyjuk, mert ellenállunk, védekezünk - mondta Orbán.

Orbán Viktor
Európa

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.