Ugrás a tartalomra

Nyolc módosítói indítványt nyújtott be a VMSZ az oktatási törvényjavaslatra

2017.10.25
12:13
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Oktatással kapcsolatos jogszabály-módosítások, illetve a duális képzésről szóló törvény meghozatala szerepel napirenden a szerbiai képviselőház ülésén.

Az oktatási kerettörvény összehangolására törekszik a kormány, illetve a parlament - nyilatkozta Fremond Árpád a Pannon RTV-nek. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, a javaslatokra összesen nyolc módosítói indítványt nyújtottak be, amelyek három csoportba sorolhatók. Várhatóan a hét végéig kiderül az álláspont ezekkel kapcsolatban, jövő héten pedig a szavazásra is sor kerülhet - tette hozzá Fremond Árpád.     

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, Vajdasági Magyar Szövetség: „Az első csoportba tartozik a nemzeti tanácsok hatáskörét megóvó és erősítő módosítási indítványok. Itt elsősorban azt szeretnénk, hogy az iskolai nevelési programokat továbbra is a nemzeti tanácsok véleményezhessék, átnézhessék, jóváhagyhassák. Erre irányul ez a csoportja a módosítási indítványainknak. A második csoportba azon módosítási indítványok tartoznak, amelyek a részarányos foglalkoztatás szempontjából lehetnek fontosak. Tehát, ha valaki nem nyilatkozik arról, hogy milyen nemzetiségű, akkor itt szeretnénk azt vezetni, hogy milyen nyelven végezte a tanulmányait az élete során és ebből is megállapítható, hogy valaki azt a nyelvet beszéli vagy sem. Tehát az oktatási folyamatban ezt tudnánk követni. Illetve a harmadik csoportba azok a módosítási indítványok tartoznak, amelyek az anyanyelven való oktatás védelmét szolgálják.”

VMSZ
oktatási törvény
módosítás
képviselőház

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.