Ugrás a tartalomra

Felújították a zombori Veljko Petrović Gimnázium tornatermét

2017.11.01
09:25
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az újonnan kialakított modern edzőterem nemcsak a gimnázium tanulóinak, hanem a város minden fiataljának új lehetőséget nyújt majd a sport terén.

A zombori gimisek elsősorban arra számítanak, hogy ezentúl nagyobb lesz a helyiség, ahol a tornaórákat tartják. Janovics András, tanuló: „Azt várom, hogy sokkal nagyobb legyen, mert elég kicsi volt és amíg építették, addig itt kint fociztunk, tornáztunk.”

A diákok a tanulás mellett a sportot is fontosnak tartják. Sípos Árpád, tanuló: „Szabadidőmben nagyon szeretek focizni és ha tehetem, mindig elmegyek játszani, és már nagyon várom, hogy játszunk ebben a teremben, mert a régi eléggé kicsike volt.”

Az 1886-ban épült tornateremhez hozzáépítve egy teljesen új épületet hoztak létre balkonnal, öltözőkkel és zuhanyzókkal. Fekete László, igazgató, Veljko Petrović Gimnázium, Zombor: „Az egykori 160 négyzetméteres tornaterem helyett a zombori gimnázium nemrégtől azzal büszkélkedhet, hogy új, közel 700 négyzetméternyi tornateremmel rendelkezik.”

A gimnázium 573 diákja és a közeli zenede 65 diákja számára is itt tartják majd a tornaórákat, és a különböző sportegyesületeknek is lehetőségük lesz itt edzeni. A tornatermet a legkorszerűbb feltételeknek megfelelően alakították ki, a testnevelésórákon kívül röplabda, kosárlabda és teniszmérkőzéseket is játszhatnak itt a sportolók.

A beruházás értékének felét a szerbiai gazdasági minisztérium, a másik felét a zombori önkormányzat biztosította. Pribilla Attila, segédpolgármester, Zombor: „Gyakorlatilag 90 százalékban új az épület, 32 millió dinárba került, ehhez még hozzá kell adni az áfát, gyakorlatilag azt hiszem, hogy nem drága projekt, még 2-3 millió dinárba fog kerülni a felszerelés, reményeim szerint a város is ki fogja venni a részét ebből.”

Zomborban hiány van a sportolásra alkalmas tornatermekből, így a jövőben további termeket szeretnének felújítani, kialakítani – mondta a segédpolgármester.

Zombor
Veljko Petrović Gimnázium
tornaterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.