Ugrás a tartalomra

Négy megállapodást írt alá ma Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság

2017.11.10
15:28
2024.03.19
08:32
Forrás
Tanjug
Az együttes kormányülést Belgrádban tartották meg.

Szerződést kötöttek egyebek között a légi közlekedés terén történő együttműködésről, az infrastruktúra fejlesztésről, a 2017 és 2021 közötti időszakban történő kulturális együttműködésről, valamint a postai és a telekommunikációs forgalomról. Ana Barnabić szerb miniszterelnök kijelentette, a szerb kormány számára prioritást jelent a Boszniai Szerb Köztársasággal történő együttműködés és a jövőben még inkább szeretnék ezt erősíteni. Mint fogalmazott, Szerbia az elmúlt három évben komoly erőfeszítéseket tett a makroökonómiai, pénzügyi és politikai stabilitás érdekében.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez azonban rosszul sülhet el, amennyiben nincs regionális stabilitás, regionális összefonódás. Mi mindannyian kicsik vagyunk, még Szerbia is, amely a régióban a legnagyobb ország, de mi mind kis piac vagyunk ahhoz, hogy bármiféle regionális instabilitás ne lenne hatással ránk, vagyis rizikós helyzetben vagyunk. Éppen emiatt ennyire őszintén és mélységesen elkötelezett Szerbia a regionális stabilitás iránt.”

Szerbia
Boszniai Szerb Köztársaság
együttműködés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.