Ugrás a tartalomra

„Elegendő védőoltás van kanyaró ellen Szerbiában”

2017.11.12
10:26
2024.03.19
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
Elegendő védőoltás van kanyaró ellen Szerbiában, a fertőzött betegek állapota stabil - jelentette ki Zlatibor Lončar a Szerbiai RTV Híradójában.

Az egészségügyi tárcavezető elmondta, minden intézkedést bevezettek a fertőzés terjedésének megállítása érdekében, egyre többen felveszik a védőoltást és az illetékes intézmények reagálni tudnak minden kialakult helyzetre. Október óta 98 esetben regisztráltak kanyarófertőzést az országban, a betegek nagy része nem vette fel a védőoltást. Hét esetben okozott szövődményt a vírus, tüdőgyulladással párosult a betegség - részletezte Lončar.

Zlatibor Lončar, egészségügyi miniszter, Szerbia: „A helyzet a továbbiakban attól függ majd, hogy mi hogyan viszonyulunk hozzá, hogyan viselkedünk. Ebben a helyzetben nem tud túl sokat segíteni, de hátráltatni sem az állam. Amilyen a hozzáállásunk, olyan lesz a helyzet. Természetesen az állam megteszi a maga dolgát. Vannak szakembereink, ezt nem fogjuk másra hárítani, amit a szakma mond, amit a szabályok előírnak, ennek fényében cselekszünk majd.”

védőoltás
kanyaró
Szerbia
Zlatibor Lončar
egészségügyi tárcavezető

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.