Ugrás a tartalomra

Világbank: Nőtt a foglalkoztatás aránya Szerbiában, két százalékos a GDP növekedése

2017.11.17
10:19
2024.03.19
08:51
Forrás
Vajdaság MA
A gazdasági növekedés csökkenése ellenére 4,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak aránya.

Nőtt a foglalkoztatás aránya Szerbiában és két százalékos a GDP növekedése - ez derül ki a Világbank legfrissebb, Szerbiára vonatkozó jelentéséből. A gazdasági növekedés az országban, mint a Nyugat-Balkán legnagyobb gazdaságában az elvárások szerint 2017-ben két százalékosra csökken a kemény tél miatt, amely főként a mezőgazdasági és az építőipari szektort érintette. A kedvezőtlen mezőgazdasági idény és a gazdasági növekedés csökkenése ellenére 4,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak aránya Szerbiában. Az Európai Unió erőteljes gazdasági növekedése segít majd a szerbiai GDP növekedésében, de pozitív hatással lesz a nyugat-balkáni régió más országainak gazdasági növekedésére is - jelentette ki Stephen Ndegwa, a Világbank szerbiai irodájának vezetője. 

Világbank
Szerbia
gdp

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.