Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vulin: Szerbia humánusan viszonyul a menekültekhez

2017.12.18
14:21
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Szerbia védelmi minisztere a migránsok nemzetközi napja alkalmából látogatott el a krnjačai központi menekülttáborba.

Szerbia a lehető legjobb módon viseli gondját a migránsoknak - mondta Aleksandar Vulin. Szerbia védelmi minisztere a migránsok nemzetközi napja alkalmából látogatott el a krnjačai központi menekülttáborba. Vulin hangsúlyozta, Szerbia bizonyítja, mennyire szervezetten és humánusan viszonyul a menekültekhez. Az országban egyébként jelenleg több mint 4000 bevándorló tartózkodik és 98 százalékuk a befogadóközpontokban van elhelyezve - hangsúlyozta Vulin.     

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „Ezek az emberek közül senki sem szeretne Szerbiában maradni, máshol szeretnének letelepedni, de amíg a mi területünkön vannak, addig emberek módjára viselkedünk velük. Nemcsak élelmet biztosítunk nekik, odafigyelünk rájuk, hanem méltóságteljesen érezhetik magukat. Ami megkülönbözteti Szerbiát az összes többi országtól, az, hogy ők itt embernek érezhetik magukat, van saját méltóságuk, amit mi tiszteletben tartunk.” 

Szerbia
Aleksandar Vulin
migránsok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.