Ugrás a tartalomra

Védencek és támogatóik együtt ünnepeltek az óbecsei Lurkóházban

2017.12.20
10:44
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Karácsonykor több a látogató a lurkóházakban, ajándékok érkeznek az intézmények kis védenceinek. Az óbecsei Lurkóházban karácsonyi műsorral mondtak köszönetet a gyerekek az adományozóknak.

Minden lurkó színpadra állt, a gyerekek ünnepi műsorral köszöntötték családtagjaikat és támogatóikat. Rácz Kolompár Anasztázia: „Nekem az a legszebb, hogy mindannyian együtt vagyunk, készítjük az ajándékokat, nincs veszekedés, mindenki békében van, jó adni is és jó kapni is, de a legjobb az, ha adunk.”

Karácsony táján rendszeresen ellátogat a község két Lurkóházába a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete. Gyűjtésből összeállított adományokat visznek a gyerekeknek. Molnár Viktor, óbecsei községi elnök, VMSZ: „Látni kell a gyerekek szemében az örömet először a megérkezéskor, a várakozást, ami ott ül a tekintetekben, míg meg nem kapják az ajándékot, és a szemek csillogását.”

A Lurkóházakat elsősorban adományokból tartja fenn a ferences kezdeményezésre létrejött Poverello Alapítvány. Segítő szándékból mindig ünnepekkor van a legtöbb. Harmath Károly, kuratóriumi elnök, Poverello Alapítvány: „Sokszor azt vesszük észre, hogy karácsonykor megpuhul a szívünk, adakozóbbakká, érzékenyebbekké válunk a szükségben szenvedőkkel szemben, de utána, mintha fölhagyna ez a nagy szeretet. Én azt szeretném, hogy a karácsony meghozza mindannyiunknak az idén, hogy ezt a szeretetet állandóan tápláljuk.”

A dreai és az óbecsei Lurkóháznak az édességcsomagok mellett tartós élelmiszert is ajándékoztak.

Lurkóház
Óbecse
VMSZ
Molnár Viktor
Harmath Károly

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.