Ugrás a tartalomra

Fonalgyárat nyitott Szerbiában a török Ormo cégóriás

2017.12.28
13:39
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
300 embernek és családjának biztosít munkát a dél-szerbiai Lebaneban ma átadott új fonalgyár. A török Ormo cégóriáshoz tartozó vállalat az egykori Eksportekst üzem helyén működik majd.

A beruházás megvalósulásához a szerb állam 200 millió dináros befektetéssel járult hozzá. Az ünnepélyes megnyitón Aleksanadar Vučić is részt vett. Szerbia államfője a Törökországgal folytatott politikáját bírálóknak azt üzente, hogy velük ellentétben ő egy komoly és felelősségteljes politikát folytat, amely a két ország jó viszonyát, illetve Szerbia polgárainak érdekeit szolgálja.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az elmúlt 20 évben Lebane lakosságának egynegyedét elveszítettük. Egyetlen jó hír sem volt. Éppen ezért is mondtam, hogy az idősebb emberek szinte örömükben sírtak. Boldog gyerekeket láttam és idősebb embereket, akik örömükben sírtak, mert nem hitték el, hogy ez létezik.”

Szerbia
Lebane
fonalgyár
török
Ormo
Aleksandar Vučić

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.