Ugrás a tartalomra

Két százalékos volt a gazdasági növekedés 2017-ben

2017.12.30
08:59
Forrás
021.rs
Nőtt a foglalkoztatottság, csökkent a munkanélküliség.

Csaknem 2 százalékos volt a GDP növekedése 2017-ben Szerbiában - közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal a becslését. A bruttó beruházások értéke több mint 5 százalékkal, az ipari termelés majdnem 4 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. Nőtt az építőipari munkák értéke is mintegy 3 százalékkal. Csökkenést a mezőgazdasági termelés terén tapasztaltak, ott 10 százalékos volt a hozamesés. A foglalkoztatottság országos szinten nőtt, a munkanélküliség pedig csökkent Szerbiában. A harmadik negyedévben 48 százalékos volt a foglalkoztatottság, a munkanélküliségi ráta pedig 13 százalékos.

gdp
GDP-növekedés
Szerbia
beruházások
statisztika

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.