Ugrás a tartalomra

Szerbiában minden tizedik dolgozó indokolatlanul van betegszabadságon

2018.01.05
14:53
2024.03.19
08:38
Forrás
VajdaságMA
A Köztársasági Egészségbiztosítási Alap ellenőrzésének eredménye azt mutatja, hogy a dolgozók mintegy 11 százaléka tavaly teljesen megalapozatlan okból volt betegszabadságon.

Az adatok szerint az év első kilenc hónapjában 213 281 személy volt betegszabadságon, és 1322 eljárás indult annak ellenőrzésére, hogy az adott személyek ideiglenesen valóban nem tudnak eleget tenni a munkájuknak. Az egészségügyi minisztériumban azt mondják, ez csak a szigorúbb ellenőrzések kezdete, idén részletesebben ellenőrzik a betegszabadság olyan diagnózisok miatti megindítását, amelyekre leggyakrabban hivatkoznak. Gyakori a depresszió, a munkahelyi stressz, a hátfájdalom, a szédülés is.

Szerbia
dolgozó
betegszabadság

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.