Ugrás a tartalomra

Az elmúlt hét év legjobb gazdasági eredménye várható idén

2018.01.11
15:35
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Három százalékos gazdasági növekedés lesz idén Szerbiában – jelentette be a Világbank.

A Világbank előrejelzése szerint a világgazdaságban 3,1 százalékos növekedés várható, míg az euró zónában valamivel alacsonyabb, 2,5 százalékos lesz a növekedés. Hozzátették, hogy ez az elmúlt hét év legjobb eredménye.

Tóth Kornél, közgazdász, Zenta: „Ami az emberek életére való hatást illeti, a GDP-t csak közvetve tudjuk szemlélni, és csak nagy általánosságban tudjuk mondani azt, hogy a GDP nagysága kihat az emberek életszínvonalára, hiszen az emberek életszínvonalára a gazdasági mutatók között elsősorban a nemzeti jövedelem hat ki, ami már egy kicsit komplexebb gazdasági kategória. El kell mondani még azt, hogy a GDP növekedése 5 százalékig tekinthető egészségesnek, hiszen azt mondják, hogy az 5 százalékos munkanélküliség, az 5 százalékos GDP-növekedés és a pár százalékos, 5 százalék alatti infláció a gazdasági aranyút.”

Tóth Kornél
közgazdász
gdp
gazdasági növekedés
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.