Ugrás a tartalomra

Szerbiában temetik el Oliver Ivanovićot

2018.01.17
08:09
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Lelőtték Oliver Ivanovićot, a koszovói Szociáldemokrata Párt vezetőjét kedd reggel Kosovska Mitrovicán. Pártirodájának bejáratánál érték a lövések.

Ma 11 órakor szállítják Szerbiába Oliver Ivanović holttestét. A kedden megölt koszovói szerb politikust a hírek szerint csütörtökön helyezik örök nyugalomba. 

2018. január 16., kedd

Lelőtték Oliver Ivanović vezető koszovói szerb politikust Kosovska Mitrovicán. Ismeretlen tettesek lőttek rá ma reggel 8 óra után néhány perccel, amikor pártirodájába akart belépni. A férfit hasba lőtték, kórházba szállítása után meghalt - erősítette meg a koszovói sajtó értesülését a város főügyésze. A nyomozást speciális fegyveres erők is segítik.     

A helyszínt és a környéket azonnal lezárták, a területet állig felfegyverkezett egységek lepték el. Többszörösen lőtt sebek okozták a halálát Oliver Ivanovićnak Koszovszka Mitrovicában, amelyek az irodája előtt érték. A még egyelőre ismeretlen tettesek után nyomoz a rendőrség, akinek a munkáját különleges alakulatok segítik.

Reggel 8 óra 17 perckor értesítették a sürgősségi szolgálatot a támadásról - nyilatkozta a helyi kórház igazgatója. Dr. Milan Ivanović hozzátette, azonnal a helyszínre érkeztek, megpróbálták újraéleszteni és beszállították a kórházba, ahol intenzíven folytatták az újraélesztést. Dr. Milan Ivanović, a Kosovska Mitrovica-i kórház igazgatója: „45 percig tartott az újraélesztés. Nem voltak észlelhető életjelek, amikor fogadták az intenzív osztályon. Az újraélesztés sikertelen volt, és a halál idejét 9 óra 15 perckor állapították meg.”

Az elkövetők egy mozgó járműből adták le a lövéseket - erősítették meg az illetékesek. A közelben találtak is egy kiégett személygépjárművet, amit az elkövetők használhattak - mondta Željko Bojić, a koszovói rendőrség műveleti szolgálatának főnöke. „Reggel 8 óra 10 perc körül a Sutjeska utcában incidens történt, amelyben lőfegyvereket használtak. Az esetben Oliver Ivanovićot találatok érték és azonnal a klinikai, kórházi osztályra szállították újraéleszteni. Sajnos, egy bizonyos idő után már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok. A helyszínelő csapatok azonnal a terepre siettek, hogy nyomok után kutassanak. A helyszínen talált jelek segíteni fogják majd a nyomozást.”

A legnehezebb helyzetben a politikus családja van most, akik az elhunytat gyászolják. A család igyekszik erős maradni - jelentette ki Nebojša Vlajić, Oliver Ivanović ügyvédje. „Nehéz pillanatok ezek a város számára. Hiszem, hogy Koszovón nincs olyan szerb ember, aki Olivert valamilyen módon ne tisztelte volna, mert ő ezt kiérdemelte. Harcolt a szabadságért és harcolt a városunkért.”

A 64 éves Ivanovićot 2016-ban az Európai Unió jogi és igazságügyi missziójának bírósága többek között háborús bűnök és gyilkosság miatt kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Tavaly azonban a koszovói fellebbviteli bíróság az ügy újratárgyalását rendelte el. A koszovói politikus 33 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, később házi őrizetben volt.     
 

Koszovó
Oliver Ivanović
lelőtték

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.