Ugrás a tartalomra

A koszovói kormány elítéli Oliver Ivanović meggyilkolását

2018.01.16
19:54
2024.03.19
08:52
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Blic
Ramush Haradinaj szerint a koszovói szerb politikus meggyilkolása bűncselekmény és büntetendő, azonban a történtek ellenére nem kellene félbeszakítani a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

A koszovói kormány határozottan elítéli Oliver Ivanović meggyilkolását. Mint fogalmaznak, ez a tett veszélybe sodorja a jogállamiságot és minden olyan törekvést, amely arra irányul, hogy Koszovó egész területén rend legyen. Közleményük szerint az erőszak elfogadhatatlan, akárki teszi és akárkire irányul is. Ramush Haradinaj koszovói kormányfő szerint a koszovói szerb politikus meggyilkolása bűncselekmény és büntetendő, azonban a történtek ellenére nem kellene félbeszakítani a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet. Hashim Thaci koszovói elnök élesen elítélte a történteket és felszólította az észak-koszovói lakosságot, hogy működjenek együtt a rendőrséggel. Ugyanezt tette a pristinai vezetőség is. Együttműködésre szólította fel a lakosságot, hogy mihamarabb megtalálják az elkövetőt, illetve elkövetőket. 

Koszovó
Oliver Ivanović
Ramush Haradinaj
Hashim Thaçi

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.