Ugrás a tartalomra

Deli Andor: 2018 az áttörés éve lehet az elfáradt bővítéspolitikában

2018.01.17
18:04
2024.03.19
08:38
Forrás
Közlemény
Elégedettségre ad okot, hogy a bolgár elnökség programjának egyik prioritása a nyugat-balkáni régió európai perspektívája, ezért a 2018-as év újjáéledést jelenthet az elfáradt bővítéspolitikában.

Ezt Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő emelte ki a bolgár elnökség programjának plenáris vitája kapcsán. Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének - mondta Deli. Hozzátette: bízik abban, hogy a bolgár elnökség, mint a régió egyik országa, új energiát visz a bővítéspolitikába, és ebben számíthat a magyar kormány és az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának támogatására is.

Arra kérte az Elnökséget, hogy gyorsítsák fel a csatlakozási fejezetek megnyitását Szerbia vonatkozásában, mivel a jelenlegi tempó mellett nehezen tartható a Juncker bizottsági elnök által megállapított 2025-ös csatlakozási határidő.

Deli Andor
bővítéspolitika
Szerbia
Balkán

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.