Ugrás a tartalomra

Végső nyugalomra helyezték Oliver Ivanovićot Belgrádban

2018.01.18
13:55
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
A koszovói szerb politikus gyászszertartása fél egykor kezdődött a szerb főváros Új Temetőjében.

Hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy végső búcsút vegyen Oliver Ivanovićtól. Belgrádban számos állami tisztségviselő, közéleti személyiség és szinte mindegyik nagyobb politikai párt képviselője részt vett a temetésen.

A szerb kormány delegációját Ana Brnabić miniszterelnök és Marko Đurić, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója vezette. Szerbia korábbi államfője, Tomislav Nikolić is lerótta kegyeletét.

Tanja Petrović világ- és Európa-bajnok karatés méltatta a kedden meggyilkolt koszovói szerb politikust. A sportoló beszédében elmondta, Szerbiát egyesítette Oliver Ivanović halála, aki maga is fekete öves karatés volt.

Aleksandar Vučić államfő a hétvégén Kosovska Mitrovicán, a gyilkosság helyszínén rója le kegyeletét. A koszovói szerb politikust kedd reggel gyilkolták meg. Ismeretlen tettesek lőttek rá, amikor pártjának épületébe akart belépni.

Oliver Ivanović
Belgrád
temetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.