Ugrás a tartalomra

Több száz kisállat várja a látogatókat Csantavéren

2018.01.20
16:54
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A vadászotthonban a kisállat-kiállításon a galambászok legszebb példányaikat mutatják be szombaton és vasárnap, valamint érdekes programokkal is várják a vendégeket.

A kisállatok kiállítása kicsiket és nagyokat egyaránt elcsábít a csantavéri vadászotthonba, hogy megcsodálják a számtalan érdekes szárnyast, és mellettük a selymes bundájú nyulakra is vessenek egy pillantást. Erős Ákos: „A kisgyerek kedvéért jöttünk el. Ő nagyon szereti az ilyen baromfikat, meg a nyuszikat is megnéztük. Hallottuk, hogy lesz ez a kiállítás, és úgy döntöttünk, hogy benézünk a délelőtti órákban.”

Az 51. csantavéri kisállat-kiállításon a látogatók 46 fajta galambot nézhetnek meg, 11 fajta díszbaromfit láthatnak, és 4 fajta nyúl vár rájuk a két nap során. A fiatal Lassú Ferenc több, mint egy éve foglalkozik díszbaromfik tenyésztésével. Számos kiállításon szerepelt már madaraival. Most törpe cochinokat mutatott be: „Mint egy házi csirke. Hasonló. Megvan mindene. A hús. Csak ezek díszek, ugye. Enni nem nagyon lehet belőlük, mert toll van rajtuk. Meg a külalakjuk. Szép külalakjuk van.”

A kiállításra külföldről is érkeztek vendégek. Molnár István bár maga is tenyésztő, most csak látogatóként érkezett: „Én csak vendégként megnéztem őket. Igazából nekem nem ezek a típusú galambjaim vannak. Azok budapesti magasröptűek, de tetszenek, mert sok típusú galamb látható.”

A kiállított állatokat egy bírálóbizottság is szemügyre veszi. A legszebb példányok gazdáját oklevéllel és serleggel jutalmazzák az utolsó napon. Burány Ferenc, tag, Galamb Klub, Csantavér: „A kiállításnak az a lényege, hogy bemutassuk nem csak a helyi szintű tenyésztőknek, hogy ki mivel foglalkozik. Galamb, díszbaromfi, nyúl, díszmadár. Nagyon sokan vannak itt vidékről is. Kikinda, Szabadka. Összesen 91 kiállítónk van benevezve. Ami egy nagyon jó eredmény. 400 fajgalambot láthat a közönség.”

A gyerekeknek szombaton madárbemutatót is tartottak. Vasárnap pedig a kiállítóterem előtt börzét is rendeznek, ahol a kisállatok gazdára találhatnak.

Csantavér
kisállat
kiállítás
galamb
nyúl

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.