Ugrás a tartalomra

Szerbiában mintegy 27 ezer utcának nincs bejegyzett neve

2018.02.03
14:42
2024.03.19
08:52
Forrás
Szerbiai RTV
Az illetékesek azt ígérték, hogy az év végéig orvosolják ezt a problémát.

A 667 névtelen loznicai utca közül néhányra állami pénzből felkerült az utcanévtábla és a házszámokat is kihelyezték. A kezdeményezéshez Vrnjačka Banja, Aleksinac és Novi Pazar is csatlakozott. Novi Pazarban egyébként minden második embernek pontatlan az igazolványában a lakcíme. Szerbiában mintegy 27 ezer utcának nincs bejegyzett neve. Szinte minden településen vagy városban találunk névtábla nélküli utcát, vagy házszám nélküli ingatlant. Az illetékesek azt ígérték, hogy az év végéig orvosolják ezt a problémát. Hamarosan egy, a szerbiai utcákat listázó elektronikus jegyzék is elkészül, ami az ügyintézéshez is nélkülözhetetlen – mondják. Az érintett önkormányzatokban összeírják majd a névtelen utcákat. Második lépésként pedig meghatározzák az utcák elnevezését és kihelyezik a házszámokat. A szakértők szerint amennyiben rendeződik ez a probléma, az akár azt is eredményezheti a jövőben, hogy Szerbia előrelép a Világbank Doing Buisiness, azaz üzleti listáján. 

utcanév
Szerbia
bejegyzés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.