Ugrás a tartalomra

Koszovóról is tárgyal az ENSZ Biztonsági Tanácsa

2018.02.07
19:22
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
Szerbiát Ivica Dačić külügyi tárcavezető képviseli New Yorkban. Az ülésen szó volt Oliver Ivanović meggyilkolásáról és a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság megszüntetéséről is.

Zahir Tanin, az UNMIK vagyis az ENSZ koszovói Ideiglenes Adminisztrációs Missziójának vezetője bemutatta a Koszovóról szóló háromhavi jelentését is.

A szerb külügyi tárcavezető a tanács ülésén kiemelte: Szerbia négy és fél éve várja, hogy a Brüsszeli egyezményt végrehajtsák Koszovóban. Szavai szerint a legnagyobb probléma, hogy még mindig nem alakították meg a Szerb Községek Közösségét, a koszovói hatóságok pedig nem működtek együtt a szerb belügyminisztériummal Oliver Ivanović meggyilkolása körülményeinek felderítésében. A gyilkosság ténye pedig azt bizonyítja, hogy nem megfelelő a biztonsági helyzet a régióban. Leszögezte azonban, hogy mindezek ellenére Szerbia célja a régió békéjének megőrzése.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Szerbia őszintén meg van győződve arról, hogy a Pristinával való kapcsolatokban szükségszerű a megfelelő, reális és racionális fellépés. A jövő felé fordulva. Folytatódik a belső párbeszéd, amelyre a polgárokat Aleksandar Vučić hívta fel. Létrehoztak egy munkacsoportot, amely a belső párbeszédet támogatja, amely több szinten zajlik az összes releváns társadalmi csoport részvételével. Szeretném önöket meggyőzni arról, hogy Szerbia komolyan és felelősségteljesen szeretne hozzájárulni a régió stabilitásának megőrzéséhez.”

Koszovó
ENSZ
biztonsági tanács
Ivica Dačić
Oliver Ivanović
Aleksandar Vučić

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.