Ugrás a tartalomra

Pristina továbbította Belgrádnak az Ivanović ügy dokumentációját

2018.02.09
22:08
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Ebben benne van a boncolási eredmény és a helyszínelés jegyzőkönyve, mindezt pedig továbbítják a szervezett bűnözés elleni ügyészségnek - közölték az igazságügyi minisztérium illetékesei.

Az EULEX belgrádi irodájának közvetítésével Pristina pénteken továbbította a szerbiai igazságügyi minisztériumnak az Oliver Ivanović meggyilkolásával kapcsolatos hivatalos dokumentációt. Ebben benne van a boncolási eredmény és a helyszínelés jegyzőkönyve, mindezt pedig továbbítják a szervezett bűnözés elleni ügyészségnek - közölték az igazságügyi minisztérium illetékesei.

A szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészség még Ivanović Kosovska Mitrovica-i meggyilkolásának napján, január 16-án kérte, hogy a koszovói szervek küldjék el Belgrádba a helyszínelésről szóló jelentés másolatát, a fényképeket és minden olyan anyagot, ami segíthetné az ügy felderítését. Tíz nappal később újabb kérvényt küldtek Belgrádból Pristinába a kölcsönös jogi segítség érdekében, amelyben több bizonyítékot követeltek.

Pristina
Belgrád
Oliver Ivanovic

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.