Ugrás a tartalomra

Szerbiában a polgárok 70 százaléka keres kevesebbet az átlagbértől

2018.02.14
14:12
2024.03.19
08:52
Forrás
Vajdaság MA
A szerbiai a leginkább egyenlőtlen társadalom Európában.

A szerbiai polgárok 70 százalékának a jövedelme alacsonyabb az átlagbértől - derül a Köztársasági Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből. Az adatokból azt is megtudhatjuk, hogy a szerbiai a leginkább egyenlőtlen társadalom Európában, ha azt vesszük figyelembe, hogy mekkora a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelmek között. A szerbiai körülmények között a lakosságnak csupán a 10 százaléka engedheti meg magának az itteni viszonyokhoz képest "fényűző" életmódot. Dragovan Milićević szerint Szerbiában a polgárok 70 százaléka keres kevesebbet az átlagbértől. A szerb Kereskedelmi Minisztérium egykori államtitkára kiemelte, a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező polgárok 10 százaléka évente mindössze 778 eurót keres, míg a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők 10 százaléka átlagosan 33 ezer 715 eurót keres évente.

átlagbér
Szerbia
kereset

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.