Ugrás a tartalomra

„Meg kell változtatni Szerbia demográfiai helyzetét”

2018.03.18
13:04
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Meg kell váltóztatnunk a demográfiai helyzetet, máskülönben egy adott pillanatban nem tudunk államként fennmaradni - fogalmazott Zoran Đorđević a Szerbia RTV vendégeként.

A szerb szociálpolitikai miniszter szerint ezt nem lehet egyetlen nap alatt megoldani, a munkát azonban azonnal meg kell kezdeni. Mint ismeretes, Aleksandar Vučić szerb elnök szombaton rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam a jövőben nagyobb pénzösszegekkel támogatja a gyermekvállalást. Eszerint az első gyerek után egyszeri, százezer dináros segítséget kapnak az anyák. A második gyerek után havi 10 ezer dinár jár két évig. A harmadik gyerek után havi részletekben 12 ezer eurót, a negyedik gyerek után pedig 18 ezer eurót folyósít az állam 10 éven keresztül.

Zoran Đorđević, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: „A népesség struktúrája jelenleg arról tanúskodik, hogy egy pillanatban államként nem tudunk fennmaradni. Ez gyújtotta fel a vörös lámpát. Az elnök a csapat élére állt. Keményen dolgoztunk. Egyeztetések során vagyunk túl. Az elnöknek is több találkozója volt. Szeretnénk megváltoztatni ezt a képet. Ezt az elnök tegnap bejelentette és holnap már indulunk is.”

demográfia
Szerbia
népességcsökkenés
Zoran Đorđević
szociálpolitikai miniszter

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.