Ugrás a tartalomra

Még száz nap és startol a Mórahalmi Nyár

2018.03.20
19:35
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Az idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Egész nyáron koncertek, musicalek, táncszínházak, fesztiválok sorát kínálja a homokháti város.

Sajtótájékoztatón ismertették az idei nyári programot Mórahalmon. A változatos programok izgalmas helyszínekkel párosulnak, garantált kikapcsolódást ígérnek a család minden tagja számára.

A Patkó Lovas Színházban hét előadással várják az érdeklődőket. Pintér Tibor, a magyar Nemzeti Lovas Színház igazgatója: „A lovas színház arra törekszik, hogy szinte egy 4D-s moziként értelmezhesse és élvezhesse a néző, akár, mint egy Hollywood-i történelmi filmet, azzal a különbséggel, hogy az esetek 90 százalékában magyar hősöket keltünk életre, mint ahogy idén újdonságként Kincsem figuráját, mint a világ akkori leggyorsabb lovának szellemét fogjuk életre kelteni.”

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház a Jimmy musicallel lép fel a városban. Lesznek még hagyományos színházi előadások is, a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából. Gasztronómiai események is lesznek, a Homokháti Sokadalom és a Rétesfesztivál ebben az évben is várja az érdeklődőket, de a néptáncnak is külön hétvégéket szánnak. Zorán és a P. Mobil koncertekkel várja a könnyűzene kedvelőit, augusztus 19-én pedig a Homokháti búcsún a Kormorán együttes lép fel.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte, szeretnék, hogy a város ne csak a fürdőjéről legyen ismert, hanem a kultúrprogramjairól is. „A város az elmúlt években a kulturális kínálat tekintetében igen nagyot lépett előre. Igyekszünk a turizmus, a kultúra határmezsgyéjén olyan kínálatot teremteni, amely minden generáció számára elérhető élményt jelenthet.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a dél-alföldi régióban Mórahalom a harmadik legnagyobb turisztikai termékértékesítő Gyula és Szeged után. Ez mind a megjelenő vendégek számában, mind pedig az értékesített vendégéjszakák számában megmutatkozik.

Mórahalom
medence
nyár
program

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.