Ugrás a tartalomra

A Nikola Tesla repülőtér 25 évre szóló koncessziójáról szóló szerződést írták alá

2018.03.22
17:08
2018.03.22
17:21
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az eseményre a Szerbia Palotában, Belgrádban, Ana Brnabić szerb kormányfő és több miniszter, valamint a francia Vinci Airports illetékeseinek jelenlétében került sor.

A szerb kormány célja, hogy ebben az évben a munkanélküliségi ráta 10 százalék alá csökkenjen, jelentette ki Ana Brnabić a szerződés aláírása után. Hozzátette, a repülőtér ezentúl teljes kapacitással működhet, ami hatással lesz a gazdaság növekedésére.

Ez a megállapodás jelentős Szerbia továbbfejlesztésének szempontjából, mondta Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter. Mihajlović hangsúlyozta, hogy a belgrádi repülőtérnek egész Európa közlekedési csomópontjává kell válnia. A koncesszióért a francia vállalat 501 millió eurót fizetett, valamint vállalta, hogy további 730 millió eurót fektet a repülőtér fejlesztésébe a következő 25 évben, és egyetlen dolgozótól sem válik meg.

Belgrád
Nikola Tesla repülőtér

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.