Ugrás a tartalomra

Nemzeti szemmel a magyarországi választásokról

2018.03.23
10:29
2018.03.23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ada után Zentán is megtartották az anyaországi választásokra buzdító lakossági fórumot.

Az eseményen mások mellett jelen volt Paskó Csaba katolikus plébános, valamint Sutus Áron művelődésszervező, a VMMSZ elnöke. Paskó atya beszédében hangsúlyozta, hogy kettős állampolgárként nem lehetünk közömbösek, ha az anyaországi választásokról van szó, hiszen a Fidesz és a Keresztény Demokrata Néppárt központi kampányában a család gondolata is ott van.

Sutus Áron a szemmel látható fejlődést emelte ki. Ahogyan fogalmazott, ennek a közös álomnak a folytatása és védelme a tétje az április 8-i szavazásnak. Hozzátette, hogy számunkra az a legfontosabb kérdés, hogy a kis közösségek miként tudnak fennmaradni és tovább építkezni. A fórumon az is elhangzott, hogy a magyar nemzet egy mérföldkő előtt áll, és ez különösen igaz Zentára is.

Lőrincz Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Mint tudjuk, Zenta a vajdasági magyarság egyik, úgy kulturális, mint oktatási meghatározója. Az eddigi Magyar Kormány már nyolc éve bebizonyította, hogy igen is kiáll a magyar nemzet, az összmagyar nép mellett, úgy határon belül, mint határon kívül is. Jelentős és fontos nekünk az Orbán Viktor-féle Fidesz-KDNP kormány következő győzelme, ugyanis rendkívüli támogatásokban, illetve bátorító eszközökben van részünk itt Zentán, és úgy gondolom, hogy minden magyarnak kötelessége kimenni szavazni, és ikszelni.”

Zenta
VMSZ

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.