Ugrás a tartalomra

Oktatási kérdésekről beszélt a szerb parlamentben Kovács Elvira

2018.03.27
18:34
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a Pannon RTV-nek elmondta, az országos szakképzési keretről, a tanügyi felügyelőségről és a tankönyvtörvényről tárgyaltak ma.

Kovács Elvira a tankönyvtörvénnyel kapcsolatosan kifejtette, részletesen tárgyaltak az alacsony példányszámú tankönyvekről, ide tartoznak a nemzeti közösségi tankönyvek is. A VMSZ parlamenti képviselője hozzátette, az új törvény új központi kiadó létrehozását írja elő. 

A tanügyi felügyelőségről szóló törvénnyel kapcsolatban nem kellett módosítási indítványt benyújtani, mivel a köztársasági törvény összhangban van a tartományi hatáskörökről szóló törvénnyel - emelte ki Kovács Elvira, és hozzátette: „Talán a legfontosabb a mi számunkra, amit külön a VMSZ vezérszónokaként kiemeltem a felszólalásban, a diplomahonosítás. Mint tudjuk, az ENIK/NARIC központ 2015 október elsejétől működik. Az új törvény értelmében, tehát az országos szakképzési keretről szóló törvény értelmében létrejön egy szakképzési ügynökség, illetve a kormánynak kilenc hónapja van, hogy ezt létrehozza. Ez az ügynökség fogja átvenni az ENIK/NARIC munkatársait, és remélhetőleg még hatékonyabb, minőségesebb lesz a munka.”

Kovács Elvira
oktatás
parlament
VMSZ
képviselő

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.