Ugrás a tartalomra

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági régiója

2018.03.28
16:42
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéken megtartott gyűlést követő sajtótájékoztatón a vajdasági tagszervezetek beszámoltak tevékenységükről, eredményeikről és a jövőbeli terveikről.

A Magyar Ifjúsági Konferencia hasonló értékrendű ifjúsági szervezeteket tömörít a Kárpát-medencében. Az ernyőszervezet tagállománya jelenleg több mint 50 ifjúsági szervezetből áll. A vajdaságiak célkitűzései között a regionális találkozók rendszeresítése, valamint közös programok megvalósítása szerepel. Berkó Szilárd, elnök, Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ): „Lehetőséget nyújt arra, hogy a külhoni szervezetek, valamint az anyaországban lévő szervezetek között egy bizonyos kapcsolat alakuljon ki és ennek ápolására kerüljön sor az elkövetkező évben.”

A vajdasági tagszervezetek szerint a fiatalokat leginkább a különböző konferenciákkal és képzésekkel, valamint szórakoztató programokkal lehet megszólítani. Farkas Zsuzsanna, alelnök, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség: „A sport, illetve a táborozás az, amivel a fiatalokat legjobban el lehet érni. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 370 cserkészt és 150 nem cserkészt táboroztatott például 2017 folyamán. Úgy gondolom, hogy a nyári táborok és a sport kiváló lehetőségek arra, hogy a fiatalok becsatlakozzanak valamilyen ifjúsági szervezetbe.”

A vajdasági régió elnökségi tisztségét továbbra is VaMaDisz tölti be. A feladatok közül idén leginkább a tagtoborozásra fókuszálnak majd, valamint a felvidéki és a magyarországi konferenciákon való részvétel szerepel a tervek között – mondta el Sóti Attila, a Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági régiójának elnöke,, és kiemelte: „Folyamatban van egy tagbővítés, ugyanis van még számos olyan ifjúsági szervezet Vajdaságban, amelyek regionális szinten tevékenykednek, de még nem csatlakoztak a Magyar Ifjúsági Konferenciához.

A Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági tömörülését a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz), a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK), a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma (VMSZ IF), a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ), valamint a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség (VMCSSZ) alkotják.

Újvidék
VaMaDisz

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.