Ugrás a tartalomra

Riadalom a szerb parlamentnél

2018.03.29
14:14
2018.03.29
16:03
Forrás
Szerbiai RTV
Egy férfi fenyegetőzött azzal, hogy felrobbantja magát.

Fegyverutánzattal a kezében fenyegetőzött öngyilkossággal egy férfi ma Belgrádban, a köztársasági parlamentnél. Az 55 éves M.T. 13 óra körül érkezett a képviselőház épülete elé, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. M.T.-vel a Belügyminisztérium egy tagja egy órán át tárgyalt, hogy meggyőzze róla, adja fel szándékát - ez végül meg is történt, a férfi feladta magát, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy sem nála, sem pedig a közelben parkoló autójában nem volt bomba. M.T.-nél egy ártalmatlan replika pisztoly volt. Az első hírek még arról szóltak, hogy a parlamentet evakuálták, ezt azonban az illetékesek később cáfolták. Tűzoltók és mentőautók vonultak ki a helyszínre, sőt egy speciális rendőri egységet is kivezényeltek, hogy semlegesítsék az esetleges robbanóeszközöket.

Belgrád
szerb parlament
öngyilkos fenyegetőzés

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.