Ugrás a tartalomra

Élen állunk a relatív szegénységben

2018.04.17
07:58
2018.04.17
12:01
Forrás
Beta
Szerbiában hatalmasak a lakosságon belüli különbségek - állítja a belgrádi professzor.

Szerbia első helyen áll a viszonylagos szegénység tekintetében Európában - állítja a belgrádi Közgazdasági Kar professzora, Mihail Arandarenko. A lakosság negyedének csupán 15.400 dináros a havi bevétele - mondja. Szerbiát a listán Bulgária, Portugália és Macedónia követi. A professzor szerint a szerbiai szociálpolitika ma nem foglalkozik a szegénység okaival vagy az oktatási színvonal emelésével. Ma is ugyanazon elvek szerint keresik a megoldást, mint 15 évvel ezelőtt - tette hozzá. Szerinte csökkenteni kellene az emberek közötti hatalmas különbségeket, elősegíteni az egyenjogúságot, például azzal, hogy az oktatás mindenki, tehát a szegény gyerekek számára is egyformán hozzáférhető legyen.

relatív szegénység
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.