Ugrás a tartalomra

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

2018.04.25
17:59
2018.04.25
20:28
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Aleksandar Vučić szerb államfő hangsúlyozta, kompromisszumos megoldást kell találni, amely nem alázza meg Szerbiát. Hozzátette, harcolnunk kell annak érdekében, hogy gyermekeink ne szembesüljenek azokkal a gondokkal, amelyekkel nekünk kell szembesülnünk.

A találkozó után Vučić és Tusk részt vettek az Európai Beruházási Bank és a szerb és a montenegrói légi közlekedés ellenőrzés közötti szerződés aláíráson, amely összértéke 126 millió euró. A pénzintézet részéről Werner Hoyer elnök látta el kézjegyével a megállapodást.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Hálás vagyok barátunknak, Donald Tusknak, mert csupán egy héttel az Európai Bizottságnak bemutatott országjelentés után bebizonyította, hogy Szerbia barátja és hogy minidig számíthatunk az Európai Tanács és személyes támogatására az eurointegráció további folyamatában. Úgy gondolom, mindenki számára világos, hogy sok feladat áll Szerbia előtt. Az elmúlt 10-15 napban, mivel mi nem tudjuk a dolgokat úgy időzíteni, mint egyesek, de mi nem is az időzítés miatt tesszük ezt, hanem gyermekeink és az ország jövője érdekében, megkezdtük a munkát a jogállamiság, az alkotmánymódosítás és a különböző újságírói szervezetekkel való együttműködés terén. Remélem, ez jobb eredményeket hoz a jövőben.”

Donald Tusk
Aleksandar Vučić

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.