Ugrás a tartalomra

Folytatják a szabadkai Népszínház építését

2018.04.26
14:37
2018.04.26
18:27
Forrás
Pannon RTV
Idén megközelítőleg 600 millió dinárt költenek az épületre. Ezzel azonban még közel sincs vége a munkálatoknak.

Az illetékesek szerint még évekig is eltarthat, mire az előadásokat az új szabadkai Népszínházban mutathatják be.

Kovandžić Vesna a város központjában üldögélve szomorúan figyeli a színház épületét. Azt mondja, ő már biztos nem fog egy színdarabot se megnézni a Népszínházban, ugyanis ahhoz már idős, hogy láthassa teljes pompájában: „Most valamivel jobb, végső ideje, hogy kész legyen. Ez tényleg a város kultúráját képviseli és szomorú, hogy még mindig nincs befejezve.”

A nagy színházi hagyományokra visszatekintő város egyik ékköve továbbra is befejezetlen. Már több éve folyik az építkezés.
A szabadkai Népszínház több mint 150 évig volt a város szimbóluma. 2007-ben mégis úgy döntöttek lebontják és újat építenek a helyére. A tervek szerint 2018-ban, vagyis idén kellett volna, hogy elkészüljön az új épület.

A munkálatok azonban nem a megfelelő ütemben haladtak. Idén a tervek szerint folytatják az építést, az illetékesek szerint legkorábban 2020-ra fog elkészülni a színház.

Nagy Ottó, igazgatóhelyettes, Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság: „Most ebben a 2018-as évben tervben van a 7. és a 8. fázis egy része. Az első része. Mivel a 8. fázis fel van bontva több szakaszra. Ez abból kifolyólag lett így megcsinálva, hogy a tavalyi évben a 7. fázisra két közbeszerzés nem sikerült, és ott is már 223 millió dinár lett jóváhagyva a tartományban és a köztársaságban. A 2018-as költségvetésben úgyszintén 166,9 millió dinár lett jóváhagyva a köztársaságtól, 166,9 millió dinár a tartománytól és 37,7 millió dinár a szabadkai önkormányzattól. Erre az évre 371,5 millió és a tavalyi 223 millió meg bennmarad. Ez közel 600 milliós beruházás a színházra.”

Idén a külső burkolatot fejezik be, valamint a belső vezetékeket, a vizet, fűtést és a tűzvédelmi rendszert is beszerelik. Az építkezéssel kapcsolatban kerestük a Népszínház igazgatóját, azonban nem kívánt nyilatkozni.

Szabadkai Népszínház
Nagy Ottó

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.