Ugrás a tartalomra

May: London és európai szövetségesei tartják magukat a nukleáris megállapodáshoz

2018.05.13
22:07
2024.03.19
08:33
Forrás
MTI
Theresa May brit miniszterelnök telefonon beszélt Haszan Róháni iráni elnökkel.

Nagy-Britannia és európai szövetségesei tartják magukat az iráni nukleáris fejlesztési program korlátozásáról kötött többhatalmi megállapodáshoz - közölte vasárnap Theresa May brit miniszterelnök Haszan Róháni iráni elnökkel. A brit miniszterelnök a szóvivői tájékoztatás szerint üdvözölte, hogy Haszan Róháni elkötelezte magát a szerződésben foglalt feltételek teljesítése mellett. May ugyanakkor egyértelművé tette a telefonos megbeszélés során azt is, hogy Nagy-Britannia elítéli az izraeli fegyveres erők ellen végrehajtott iráni rakétatámadásokat. Theresa May péntek este telefonon tárgyalt Donald Trump amerikai elnökkel is, akinek szintén megerősítette a nukleáris megállapodásra vonatkozó hivatalos brit álláspontot.

Theresa May
nukleáris megállapodás
brit miniszterelnök
Haszan Róháni
Donald Trump
amerikai elnök

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.