Ugrás a tartalomra

Ingyenes egészségügyi ellenőrzések Szerbia-szerte

2018.05.20
14:36
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes egészségügyi ellenőrzéseket szerveztek vasárnap országszerte. Számos érdeklődőt vonzott az akció. Az illetékesek szerint a megelőzés miatt fontosak ezek a díjmentes vizsgálatok.

A Szabadkai Közkórházban a kora délutáni órákig mintegy 100 személyt vizsgáltak meg. A szív és érrendszeri, valamint a bőrbetegségeket próbálták kiszűrni. Dr. Tatalović Sorina, bőrgyógyász: „A szokványos anyajegyeket vizsgáltuk, illetve a nem szokványos anyajegyeket is. Azokat az anyajegyeket, amelyeket gyanúsnak véltünk, azokat dermatoszkóppal is megvizsgáltuk.”

A Szabadkai Közkórházban kilencedik alkalommal szervezték meg az ingyenes vizsgálatokat. Azért pont vasárnap, hogy az emberek minél többen jöjjenek el. Dr. Slobodan Puškar, igazgató, Szabadkai Közkórház: „A mostani akció súlypontját, ahogy az előzőkét is, a megelőzésre helyeztük. Feltérképezzük a betegségeket. A bőr elváltozásait, a zsírérték emelkedését próbáljuk kezdeti stádiumban vizsgálni. Azért, hogy a gyógyítás gyorsabb és hatékonyabb legyen.”

A cél a megelőzés - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Vickó Ferenc. A szerbiai egészségügyi államtitkár elmondta: fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy a betegségek és azok komoly szövődményeinek elkerülése érdekében járjanak rendszeres szűrésekre.
Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „A megelőzés a legfontosabb. A megelőzés alkalmával felfedezett betegségek korai stádiumban vannak, bármilyen betegségről is legyen szó. Így sokkal jobban tudjuk őket kezelni. Meg kell vallanom a minisztérium részéről, ez sokkal kevesebbe kerül, mintha valami előrehaladott stádiumban lévő betegséget tudjunk gyógyítani.”

A díjmentes ellenőrzések alkalmával, azokat is megvizsgálják, akiknek nincs egészségügyi biztosításuk.

 

Szerbia
ellenőrzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.