Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták a temerini Lukijan Mušicki Középiskola végzős diákjait

2018.06.23
10:05
2018.06.23
15:29
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el péntek délután a temerini Lukijan Mušicki Középiskola 69-ik generációjának végzős diákjait.

Az intézmény tanévzáró ünnepségét a helyi színházteremben tartották.

Kicsöngettek. A temerini Lukijan Mušicki Középiskola végzősei elbúcsúztak diáktársaiktól, tanáraiktól. A legjobbakat a középiskola elismerésben részesítette. A diákok azt mondják, az iskolaévek alatt megfelelő képzést kaptak a további boldoguláshoz.

Badó Levente, végzős diák, Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin: „Elégedett vagyok, jól sikerültek az érettségik. Szeretnék még befejezni egy szakmai vizsgát és utána munkát keresni. Remélem, kapok is majd.”

A középiskolában a kezdetek óta szerb és magyar nyelven is folyik az oktatás. Az intézményben a hagyományos gépészeti szak mellett a diákok tűzvédelmi technikus szakon is tanulhatnak magyar nyelven.

Jung József, szaktanár, Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin: „A tűzvédelmi technikusok első generációja fejezte most be az iskolát. Tehát most már rendelkezünk szakképzett tűzvédelmi technikusokkal. Jók voltak, és remélem, hogy legalább a fele egyetemre fog iratkozni vagy főiskolára.”
 

Az évzáró rendezvényen Sabah Al Zubeidi iraki költő is köszöntötte a diákokat. A békenagykövet versei a békét, a toleranciát és az emberi értékeket hirdetik. Ő évek óta a középiskola egyik fő támogatója.

Sabah Al Zubeidi, iraki költő, békenagykövet: „Sikeres munkát, életet és jövőt kívánok számukra. Szeretném, ha tovább képeznék magukat. A felsőoktatás nagyon sokat jelent. A felsőoktatási káderekből hiány van, ezért ennek a társadalomnak szüksége van egyetemi végzettségű szakemberekre.”

Az elmúlt iskolaév főleg az új partneri kapcsolatok létesítésének jegyében zajlott.

Milomir Radić, igazgató, Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin: „Kapcsolatba léptünk, és együttműködési megállapodást írtunk alá a budapesti Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal. Egy közös határon túli együttműködési projektet valósítottunk meg, 30 tanulónkat szakmai kirándulásra vittük el hozzájuk. A diákok gyakorlatokon vettek részt, és megismerték kicsit a várost is. Emellett hagyományosan a niši középiskolával is megvalósult a cserediák program. A Bosznia és Hercegovinában lévő zvorniki középiskolával is együttműködési megállapodást írtunk alá.”

A legjobb tanulókat a középiskola egy mórahalmi kirándulással is jutalmazta.

Temerin
Lukijan Mušicki középiskola
Sabah Al Zubeidi
Milomir Radić
Jung József

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.