Ugrás a tartalomra

A magyar kormány minden határon túli nemzetrész mögött áll

2018.07.06
14:16
2018.07.06
16:14
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány minden határon túli nemzetrész mögött áll és támogatja a külhoni közösségeket, úgy, ahogy az az Alaptörvényben van lefektetve.

Mondta Szilágyi Péter, magyar nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésén. A politikus szerint fontos, hogy a választások után összegezve legyenek az elmúlt évek nemzetpolitikai eredményei. Hozzátette: soha ilyen mértékű támogatás nem jutott a külhonba, mint az elmúlt időszakban. Arról is beszélt, hogy a jövőben minden kormányülést megelőzően összeül majd a nemzetpolitikai kabinet is, amely javaslatokkal fog élni a kormány felé a fontos Kárpát-medencei kérdésekben.

Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Magyarország: „Fontos összegezni, hogy hová jutottunk az elmúlt nyolc évben, milyen programjai voltak a nemzetpolitikának, a kormányzatnak. Miben más a 2014 és 2018 közötti időszak, mint a 2010 és 2014 közötti időszak, illetve milyen sürgető problémák vannak most a Kárpát-medencében nemzetpolitika terén. Gondoljunk csak a tegnapi Beke-Szőcs tárgyalás eredményeire Erdélyben, illetve az egyéb más ügyekre itt Kárpátalján, a nyelvtörvény, az oktatási törvény. Fontos az, hogy elmondjuk, újra megerősítsük azt, hogy igenis kiállunk a határon túli magyarságért, és napirenden tartsuk ezeket az ügyeket és közvetítsük a többségi nemzet számára is.”

Szilágyi Péter

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.