Ugrás a tartalomra

Megnyitották a Belgrád a vízen komplexum első lakótömbjét

2018.07.15
10:16
2024.03.19
08:41
Forrás
Tanjug
Az első lakók egy szerb származású új-zélandi család tagjai, akiknek Aleksandar Vučić államfő hosszú és boldog életet kívánt az új otthonukban.

Ünnepélyesen megnyitották a Belgrád a vízen épületkomplexum első lakótömbjét. A Száva mellett egy teljesen új város emelkedik fel - jelentette ki a megnyitón Aleksandar Vučić. A szerb államfő úgy fogalmazott, az első épületek megnyitása tulajdonképpen az első győzelmet jelképezi. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a projekt megvalósításában részt vett. Az első lakók egy szerb származású új-zélandi család tagjai, akiknek hosszú és boldog életet kívánt az új otthonukban.

Fotó: Tanjug/Dimitrije Goll/bb

A Belgrád a vízen a Száva partján mintegy egymillió négyzetméteren terül el. Összesen 6000 lakás építését tervezik, ahol várhatóan 14 ezer ember él majd, és további 12 ezernek ad munkahelyet ez a terület.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Jöjjenek el, nézzék meg! Nézzék meg, mekkora a zöld övezet, milyen rendezettek az utak, utcák, mi mindent megcsináltak! Ne emlékeztessem önöket arra, hogy egyesek a tűzeseteknek is örvendeztek, egyesek meg akarták akadályozni. Ez Szerbia új drágaköve, de nem lehet ez csak Belgrádban, ilyen projekt kell Újvidéken, Nišben, Kragujevacon, Leskovacban, Szabadkán, Kruševácon.”

Belgrád
Belgrád a vízen
lakóépület
Aleksandar Vučić

Most

19:37, Frissítve: 19:51

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.