Ugrás a tartalomra

Női pilótákat képeznek Szaúd-Arábiában

2018.07.17
00:36
2024.03.19
08:41
Forrás
hirado.hu
Nők előtt is megnyitotta kapuit egy repülési akadémia Szaúd-Arábiában, több száz női pilótajelölt adta be jelentkezését a szeptemberben kezdődő képzésre – írta a Reuters brit hírügynökség hétfőn.

A női pilótaképzés a közel-keleti ország keleti részén fekvő Dammám városban lévő Oxford Repülési Akadémián veszi kezdetét az oktatási intézmény nők számára kialakított új tanszékén. A tanulók három év elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek.

A közel-keleti országot gyakorlatilag már apja helyett irányító Mohamed bin Szalmán koronaherceg tavaly kötelezte el magát a szaúdi társadalom és gazdaság korszerűsítése mellett. Reformterveinek egyik mérföldköve a nők autóvezetési tilalmának eltörlése. A tilalom június 24-én szűnt meg, széles körben a konzervatív olajmonarchia nyitása előszelének tekintik.

Szaúd-Arábia
pilóta

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.