Ugrás a tartalomra

Nincs szükség előrehozott választásokra Szerbiában

2018.07.23
10:30
2018.07.23
16:06
Forrás
Szerbiai RTV
Nincs ok arra, hogy előrehozott választásokat tartsunk Szerbiában, de ha az emberek többsége ragaszkodik hozzá, akkor ezt is megtehetjük - nyilatkozta a sajtónak Aleksandar Vučić szerb államfő.

Többször volt már előrehozott voksolás, mert a komoly reformokat és intézkedéseket csakis azután hozhattuk meg, hogy az emberek megerősítették, továbbra is támogatnak minket - mondta Vučić.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezekre a reformokra nagyon büszke vagyok. A költségvetés reformjának konszolidációja, és az egész pénzügyi szektor reformjaira, amelyek végrehajtása az állam célja volt. Úgy vélem, hogy Krstić és Vujović miniszterek jó munkát végeztek. Ezek a politikai intézkedések szörnyen nehezek voltak. Mindenki ellenezte ezeket a rendelkezéseket, mert az emberek azt gondolták, hogy kimeríthetetlenek a források. Ma már az emberek tudják, hogy szükség van működő, egészséges gazdaságra, mert csak így lehet mindezt finanszírozni.”

Szerbia
előrehozott választások
Aleksandar Vučić

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.