Ugrás a tartalomra

Szerbiában kötelező lesz a cirill írásmód az állami intézményekben

2018.07.31
09:28
2024.03.19
08:41
Forrás
novosti.rs
Cirill írásmód lesz a kötelező Szerbiában minden hivatalos, állami intézményben, ha a parlament elfogadja a Kulturális Minisztérium által benyújtott, hivatalos nyelvhasználati törvény módosítását.

A szerb nyelv cirill írásmódjának tiszteletben tartását a szerb kormány megbízásából egy tanács biztosítja majd. Ez a tanács fogja felügyelni, hogy cirill írásmódot használnak-e a szerb állam által alapított országos, tartományi és helyi intézmények, a tanügytől kezdve, a tudományos intézeteken keresztül egészen a médiáig. A használati utasítást is cirill írásmóddal kell feltüntetni. Azok, akik nem tartják be az előírt nyelvhasználati rendelkezést, akár félmillió dináros büntetést is fizethetnek.

A módosító javaslat még az idén a képviselők elé kerülhet.

Szerbia
hivatalos
cirill
írásmód
kötelező

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.