Ugrás a tartalomra

Hármastalálkozó Bezdánban

2018.08.05
15:37
Forrás
Pannon RTV
Kézműves kirakodóvásár, gasztrofesztivál, művelődési műsor, többnemzetiségű vendégek - szombat délután tartották meg Bezdánban a már hagyományosnak számító Hármas Találkozót.

A bezdáni csatornaparton megrendezett népünnepélynek idén is sok látogatója volt. A rendezvényt a helyi közösség szervezte.

Összetartás, egymás szokásainak megismerése – ezek a főbb céljai a bezdáni Hármastalálkozónak, amelyre a helyiek rendszeresen meghívják a magyarországi és horvátországi testvértelepülések képviselőit is.

Takács Krisztina, Bezdán: „Ez egy vidám, ünnepi falunap. Szórakoztató. Kijön a falu apraja-nagyja.”

Fürsztner Renáta, Zombor: „Érdekesek a programok, illetve élvezzük a kis kirakodóvásárt. Mindig találunk valamilyen érdekességet.
- Az idén találtál már valamit?
- Igen, házi készítésű fagyit. Épp azt vásároljuk most.”


A kézműves portéka mellett a különböző ételínyencségek is nagy népszerűségnek örvendenek a rendezvényen.

Zora Radović, Zombor: „Képeket, tálcákat, ékszeres dobozokat, illetve friss házasoknak való dobozokat is hoztam.”

Neveda Éva, Bezdán: „Az egész falu részt vesz ezen a rendezvényen. Nagyon nagy megmozdulás. Eddig a nyugdíjasok nem vettek részt, de most úgy döntöttünk mi is, hogy itt leszünk.”

A találkozó mindenekelőtt Szerbia, Magyarország és Horvátország kulturális sokszínűségét hivatott bemutatni – mondják a szervezők.

Mátyus Erzsébet, szervező, Bezdán: „Az is a cél, hogy összehozzuk az embereket. Nagyon szép környezetben zajlik a rendezvény. Barátságok kötődnek. Sok-sok éve visszatérnek azok is, akik eljönnek a portékáikat bemutatni.”

A találkozó mostanra Nyugat-Bácska egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát, amelyet több ezren látogatnak.

Máté Teréz, tanácselnök, Bezdán HK: „Horvátországból, Magyarországról fogadunk vendégeket. Zombor város küldöttségét is várjuk. Bácsalmásról is jönnek, várjuk a testvérfalukat is. A fellépőink is több helyről érkeznek, Kölkedről, Bácsalmásról, Pélmonostorról, Bezdánból.”

A művelődési műsor keretében szerbiai, magyarországi és horvátországi néptáncegyüttesek is felléptek. A fiataloknak pedig az esti órákban rockkoncertekkel kedveskedtek a szervezők.

Bezdán
Hármas Találkozó
Szerbia
Horvátország

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.