Ugrás a tartalomra

Emelnék a sírhelybérlet díját Óbecsén

2018.08.22
17:49
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Több mint a duplájára szeretné emelni a tíz évre szóló sírhelybérlet díját az óbecsei Komunalac Közvállalat. A többletbevételt a temetők karbantartására szeretnék fordítani.

Óbecsén két katolikus és egy pravoszláv temetőről visel gondot a Komunalac Közvállalat, és a péterrévei, valamint a bácsföldvári pravoszláv temető karbantartása is közfeladat. A temetőbe látogatók gyakran panaszkodnak, hogy gaz borítja ezeket a temetőket. Mladen Kaćanski: „Azt gondolom, hogy abból a pénzből, amit kapnak, jobban is karbantarthatnák a temetőt.”

A Komunalac Közvállalat több mint a kétszeresére szeretné emelni a tíz éves sírhelybérlet díját, így az eddigi 470 dinár helyett hamarosan 965 dinárt kell majd elhunytakként fizetni, ami egyszeri kifizetéskor csaknem tízezer dinárt jelent. Gordana Lemić: „Borzasztó, tényleg borzasztó. Ha nagyobbak lennének a fizetéseink, de így…” Más vélemény is van. Csúri Klára: „Az reális ár szerintem, szerintem az nem sok…”

Željko Plavšić igazgató szerint a díj a sírhelybérlet mellett ezentúl a temető karbantartási költségét is magában foglalja majd. Ebből a bevételből többek között kerítéseket és kápolnákat hoznának rendbe, javítanának a közvilágításon, utakat építenének ki és zöldterületet tartanának karban a temetőkben. Željko Plavšić, igazgató, Komunalac Közvállalat, Óbecse: „Arra fogunk törekedni, hogy ezt a pénzt teljes mértékben erre a tevékenységre fordítsuk, ugyanis szeretnénk javítani azon a helyzeten, azokon a gondokon, amelyek most jelen vannak a temetőkben.”

A vállalat ármódosítási kérelmét rövidesen a községi tanács is napirendre tűzi.

Óbecse
sírhelybérlet
temető

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.