Ugrás a tartalomra

Felhívás népmesemondó versenyre történő jelentkezésre

2018.08.31
09:52
Forrás
www.hagyomanyokhaza.hu
A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó versenyét. A versenyre a pályázók 2018. október 10-ig jelentkezhetnek.

A Hagyományok Háza, a népmese műfajának felnőtt korosztályban való népszerűsítésére, a generációkon átívelő kapcsolat erősítésére magyar nyelvű népmesemondó versenyt hirdet Hencidától Boncidáig címmel. A szervezők a Kárpát-medencéből azoknak a 18 év felettieknek a jelentkezését várják, akik hagyományosan, élőszavas, improvizatív módon elmondott népmesék előadásában otthonosak.

A versenyre három kategóriában lehet jelentkezni: pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek külön-külön mérhetik össze tehetségüket. A területi elődöntők november-december hónapban lesznek, a döntő pedig 2019 júniusában, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválhoz kapcsolódik!

A versenyre a pályázók 2018. október 10-ig jelentkezhetnek, a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videó-felvétel elküldésével.

A videofelvételen legalább – egyfős hallgatóság előtt egy, egész, elejétől végéig elmondott magyar népmesét kérnek, az értékeléshez megfelelő minőségben, 7-45 percben.

Részletek: www.hagyomanyokhaza.hu/versenyek

Online jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/pJyW4zmVmAAdMgq23

népmesemondó verseny
Hagyományok Háza

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.