Ugrás a tartalomra

Infrastrukturális projektekről született keretmegállapodás a török Taşyapi vállalattal

2018.09.21
14:26
2024.03.19
08:42
Forrás
Szerbiai RTV
Infrastrukturális projektekről, egyebek mellett a Belgrád-Szarajevó autópálya kiépítéséről született keretmegállapodás a török Taşyapi vállalat és a szerb kormány között.

A megállapodást Zorana Mihajlović építésügyi-, infrastrukturális- és közlekedési miniszter és Emrullah Turanli, a Taşyapi vállalat igazgatója írták alá Belgrádban. Ma fontos lépést tettünk egy nagy infrastrukturális projekt megvalósítása felé, a Belgrád-Szarajevó autópálya ugyanis nemcsak Szerbia és Bosznia-Hercegovina számára fontos, hanem az egész régió számára is - fogalmazott Mihajlović a megállapodás megkötése után.

Zorana Mihajlović, építésügyi-, infrastrukturális- és közlekedési miniszter: „Egy ilyen autópálya kiépítése Belgrád és Szarajevó között lehetőséget nyújt arra, hogy sokkal több vállalat nyíljon meg, lehetőséget és teret ad a cégek és a foglalkoztatottak számának növeléséhez. Végül pedig segítséget nyújt, hogy elérjük a végső célunkat, mégpedig azt, hogy az emberek itt maradjanak ezeken a területeken, hogy itt éljenek. Az utakat azért építjük, hogy az emberek itt maradjanak, hogy az emberek jöjjenek ide, nem pedig, hogy elmenjenek innen.”

infrastrukturális
török
Szerbia
Zorana Mihajlović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.