Ugrás a tartalomra

10 kerékpár talált gazdára Magyarkanizsán

2018.09.21
17:39
2018.09.21
20:08
Forrás
Pannon RTV
Akciót szervezett a magyarkanizsai önkormányzat az Európai Mobilitás Hete alkalmából a községbeli óvodások, általános- és középiskolások számára.

Az eseményt a városi stadionban tartották, ahova a diákok az Autómentes világnapra való tekintettel kerékpárral érkeztek.

Színes, környezetbarát programokkal készültek a szervezők a sportpályára érkező több száz gyereknek. Habonyi Tamás középiskolás diák először vett részt ilyen jellegű rendezvényen: „Megtanultuk egy rendőri előadásból, hogyan közlekedjünk helyesen, láttunk egy kis előadást a vöröskeresztesektől, ha biciklis baleset van, vagy baleset van, akkor hogyan reagáljunk, mit tegyünk.”

A magyarkanizsai Vöröskereszt minden évben részt vesz az eseményen. Rövid előadásokkal és bemutatóval készültek idén is.
Cseszkó Mónika, magyarkanizsai titkár, Vöröskereszt: „Úgy beszéltük meg, hogy ez kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy mindenkinek a közlekedésben kötelessége segíteni, amit a törvény is előlát. Segítenünk kell, nem mehetünk el a bajba jutott mellett, mindenki a saját tudása, tapasztalata szerint segíteni köteles, és ha máshogy nem tudunk, mentőt még kell hívni.”
 

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít ilyenkor a környezettudatos közlekedés népszerűsítésére a gyerekek körében, így kerékpárokat is kisorsoltak.

Vass Zoltán, sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „Önkormányzatunk programja remekül illeszkedik Európának a Mobilitás Hete nevű programsorozatába, és hála Istennek, támogatóinknak köszönhetően ismét 10 kerékpárt tudunk kisorsolni az önkormányzat területén élő gyermekek között. Korosztályonként kapnak fiúk, lányok egy-egyet, tehát óvodások, alsósok, felsősök, középiskolások és egy-egyet a tanárok is.”
 

A gyerekek az esemény végén ajándék csengőkkel és további különböző kerékpár tartozékokkal térhettek haza.

Magyarkanizsa
Európai Mobilitás Hete

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.