Ugrás a tartalomra

Brnabić New Yorkban: Amerika megértő és nyitott a Szerbiát érintő kérdésekben

2018.09.25
08:16
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok megértő és nyitott a Szerbiát érintő kérdésekben - jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő, miután részt vett a Donald Trump amerikai elnök által szervezett fogadáson.

Brnabić kiemelte: mindez azért jó, mert hallható és érthető Szerbia álláspontja is a vitás kérdések kapcsán. Brnabić elmondta: Szerbia megérdemli, hogy tiszteljék, és fontos azt is hangsúlyozni, hogy Aleksandar Vučić államfővel közösen a békét szorgalmazzák - tette hozzá a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić szerb kormányfő és Ivica Dačić külügyminiszter és küldöttségük egyébként New Yorkban tartózkodik, ahol részt vesznek az ENSZ 73. közgyűlésén. A legfontosabb téma ezúttal a globális vezetés és a megosztott felelősség a békés és egyenlő társadalmakért.

Szerbia nemzeti prioritása a koszovói kérdés rendezése - ezt már Ivica Dačić külügyminiszter hangsúlyozta kedden New Yorkban. Az ENSZ Közgyűlésének keretén belül Nelson Mandela béke-csúcstalálkozót is megtartottak, ezen szólalt fel Dačić is. Szavai szerint saját szuverenitása és területi integritásának védelmével Szerbia a nemzetközi jogot is védi, valamint őrzi a nemzetközi békét és biztonságot, de saját nemzeti és történelmi identitását is - szögezte le.

Ana Brnabić szerb kormányfő csütörtökön szólal fel az ENSZ Közgyűlésen.

 

 

New York
ENSZ
Ana Brnabić
Szerbia
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.