Ugrás a tartalomra

Író-olvasó találkozót tartottak Csantavéren

2018.10.02
15:16
2018.10.02
16:13
Forrás
Pannon RTV
A gyermekhét alkalmából író-olvasó találkozót tartottak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. A találkozón az iskola felsős diákjai Dudás Károly műveivel ismerkedhettek meg.

Hajdú Sándor a zenélés mellett olvasni is szeret. A könyvbemutatón érdekesnek találta, hogy a történetek ismerős helyeken játszódnak: „Otthon néha, amikor unatkozom, vagy tényleg nem tudok mit csinálni, akkor néha előveszek egy régi könyvet, és beleolvasok egy kicsit. Néha, amikor a kistestvérem nem tud elaludni, fogok egy könyvet és olvasok neki.”

A gyerekeknek a Gyalogtörök ifjúsági regény tetszett a leginkább.

Radócki Kristóf, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Nagyon megtetszett, mivel valós az alapja, és tényleg igaziak a személyek, csak kicsit át vannak írva, és igazi helyek vannak benne.”

Bozsik Violetta, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Történelem, ami nekem a kedvenc tantárgyam, és otthon is nagyon sokat olvasok.”

A könyvbemutatón az iskola felsős diákjai vettek részt. Közel 60 gyerek hallgatta az író elbeszéléseit, amelyeket regényeiből válogatott.

Kecsenovics Szabó Dóra, igazgató, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Hogy miért esett a választásunk az íróra? A színjátszó körünk, hiszen az iskolánknak nagyon jól szereplő színjátszó köre van, az idei évben úgy döntött, hogy közösen Bakos Árpád tanár úrral és a kis zenészekkel a Gyalogtörök című regényből fognak valamilyen dramatikus részt előadni, és ezzel vesznek részt a különféle megmérettetéseken.”

A csantavéri származású Dudás Károly a Gyalogtörök regénye mellett legújabb művét is elhozta a diákoknak.

Dudás Károly, író, újságíró: „Nemrég jelent meg a Nem éltünk Gyöngyszigeten két kötetes, majd' ezer oldalas összegező gyűjtemény. Nem próbáltam a gyerekeket rábeszélni, hogy ezt olvassák el, habár rengeteg csantavéri vonatkozású írás van benne.”

A csantavéri iskola illetékesei elmondták, céljuk az, hogy bővítsék az intézmény könyvtárát, amelyben jelenleg több mint 7000 könyv található.

Csantavér
Dudás Károly
Bakos Árpád

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.