Ugrás a tartalomra

Fehérjekutatásokért hárman kapják a kémiai Nobel-díjat

2018.10.03
12:29
Forrás
MTI
A fehérjék kutatásában elért eredményeiért két amerikai és egy brit tudós, Frances H. Arnold, George P. Smith és Gregory P. Winter kapja az idei kémiai Nobel-díjat.

Ezt a Svéd Királyi Tudományos Akadémia ma jelentette be Stockholmban. Frances Arnold az enzimek irányított evolúciójáért, George Smith és Gregory Winter a peptidek és antitestek fág-bemutatásáért részesül az elismerésben - fogalmazott indoklásában az illetékes bizottság. Eljárásaik révén manapság kevésbé környezetszennyező a vegyipar, újfajta anyagokat fejlesztenek ki, de eredményeiket a gyógyászatban is hasznosítják. A kitüntetettek összesen 9 millió svéd koronával gazdagodnak. Ennek felét Frances Arnold kapja, a másik felén George Smith és Gregory Winter osztozik.

Nobel-díj
kémia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.