Ugrás a tartalomra

Szeretnék néha visszajönni még...

2018.10.14
09:53
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Melankolikus utazásra hívta a nézőket tegnap este Molnár Zoltán színész: az Óbecsén bemutatott monodráma az elvándorlás kérdését feszegette.

Elhagyni a szülőföldet vagy itthon maradni – ez a kérdés állt Molnár Zoltán színész Szeretnék néha visszajönni még című monodrámájának a középpontjában. A melankolikus utazásra az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben vitte magával a közönséget. Molnár Zoltán, színész: „Ez az előadás két síkon fut. Az első a menni vagy maradni tematika, amely azzal foglalkozik, hogy próbálkozzunk mégis a szülőföldön kezdeni magunkkal valamit, vagy valóban menjünk el egyszer s mindörökre. Az előadás nem ad választ, csak kérdéseket vet fel, bár egy kicsit jobban húz az itthonmaradás mellett, ám ezt mindenki maga kell, hogy eldöntse. Ez az első szint, de emelett rólam is szól.”

Az előadás előtt Péter Krisztina, a Magyar Összefogás jelöltje is üdvözölte a közönséget. Elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács azon fáradozik, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a vajdasági magyaroknak az itthonmaradásra. „Egy olyan stratégiát épített ki, amely a születéstől a munkakeresésig, a munkába állásig, az önálló vállalkozásig támogatja az itt maradni kívánókat. Ez egy nagyon sikeres program volt eddig is, tehát ha tovább fejlesztjük, akkor nem lesz kérdés, hogy lehet-e a szülőföldön maradni és boldogulni.”

Molnár Zoltán monodrámájában Wass Albert, Reményik Sándor, Juhász Gyula és Szilágy Domokos sorai hangzottak el.   

monodráma
Molnár Zoltán
színész
Óbecse
elvándorlás
Magyar Összefogás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.