Ugrás a tartalomra

Vučić: Készen állok arra, hogy részt vegyek a Biztonsági Tanács ülésén

2018.12.14
20:52
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Sok évi fenyegetés után hivatalosan is megalakult az úgynevezett koszovói katonaság illegális és jogellenes módon - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken este.

Ezzel a lépéssel veszélybe sodorták a békét és a biztonságot. Szerbia kezdeményezte a Biztonsági Tanács összehívását, és készen áll államelnöki tisztségben részt venni az ülésen - jelentette ki Aleksandar Vučić.

Rámutatott arra, hogy Szerbia nagy erőfeszítésekkel törekszik megőrizni a békét az egész régióban. Folytatta a párbeszédet Pristinával, mert kompromisszumra törekedett, de mostanra teljesen világos, hogy az albánok ezt egyetlen pillanatban sem akarták - szögezte le az államelnök.

A koszovói szerbeknek azt üzente, hogy Szerbiának lesz ereje megvédeni őket.

Aleksandar Vucic, államfo, Szerbia: „Mi 2013-ban elsődlegesen azért fogadtuk el a brüsszeli egyezményt, hogy megmutassuk, milyen észszerűen és racionálisan viselkedünk, tudva azt, hogy részünkről is nehéz megvalósítani. Egy napon lesznek dokumentumok, amelyekre hivatkozunk majd, mert a másik fél - a szponzoraik támogatásával - nem hajlandó betartani a rá vonatkozó részt, sajnos ebben is igazunk volt.”

Koszovó

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.