Ugrás a tartalomra

Koszovó feltételekhez köti a 100%-os vám visszavonását

2019.01.09
07:41
2019.01.09
07:48
Forrás
Magyar Szó
Koszovó feloldhatja a szerbiai árura kiszabott 100%-os vámot, de csak abban az esetben, ha Szerbia megszünteti a függetlenség-ellenes diplomáciai tevékenységét.

Ezt jelentette ki Shpend Ahmeti, a koszovói tárgyalócsoport tagja. A koszovói küldöttség tagjait tegnap Brüsszelben Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője fogadta, aki ismét felszólította a koszovói felet, hogy vonja vissza a szerb termékekre kiszabott vámokat. A brüsszeli találkozót követően Koszovó arra számít, hogy lendületet vesznek a Belgrád és Pristina közötti tárgyalások. Fatmir Limaj, a tárgyalócsoport másik tagja azt mondta, készek tárgyalni a háborús idők során eltűnt személyek ügyéről is. Véleménye szerint a jövőben a dialógus nem úgy alakul majd, ahogyan eddig kinézett, nem bizonyos kérdésekről tárgyalnak majd külön-külön a megbízottak, hanem átfogó, végleges megoldást keresnek. Limaj szerint ennek az lesz a végeredménye, hogy Koszovó és Szerbia kölcsönösen elismeri egymás függetlenségét. Aleksandar Vučić szerb államfő korábban többször is kijelentette, hogy nem fogják elismerni Koszovó függetlenségét.

Koszovó
vám

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.